Składniki:
- kilka filetów, kostek lub tuszek dobrej ryby,
- 1 szklanka śmietany (min. 18%),
- 1 łyżka ziół (mogą być prowansalskie),
- 3 ząbki czosnku,
- 1 łyżka musztardy,
- plasterek żółtego sera.
Jak przyrządzić?
1. filety, kostki lub tusze obtoczyć w mące, usmażyć i ułożyć w żaroodpornym naczyniu;2. wszystkie pozostałe składniki wymieszać. Tak przygotowanym sosem zalać rybę. Zapiekać 15 min. 180-200 C;3. gorącą rybę przed podaniem przyozdobić żółtym serem. Plasterek w zupełności wystarczy.
Uwagi:
Naprawdę pyszne.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 porcji |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Basia |