Składniki:
WARZYWA:
- cebula, marchewka, fasola szparagowa najlepiej zielona.
Pozostale składniki:
- lyzka oliwy,
- kostka rosolowa,
- 2 lyzki soi blyskawicznej w granulkach (do kupienia w wielu sklepach na stoiskach ze zdrowa zywnoscia),
- zioła,
- przyprawy.
Jak przyrządzić?
Kroimy cebule, dajemy na rozgrzana oliwe, marchewke zcieramy na srednim tarku, dodajemy do cebuli, dodajemy wody aby zakryc warzywa dodajemy fasolke i soje. wrzucamy kostke, ziola i przyprawy, dusimy tak ok. 10 min.
Uwagi:
danie mozna uroizmaicac np. dodac inne warzywa, miesko, ryby, parowki.Jeszcze lepiej smakuje z koncentratem pomidorowym.Ilosc skladnikow wg uznania.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Autor | LOLITA |