Pieczarki faszerowane (autor rypka)

Przepis kulinarny

Składniki:

- 10 pieczarek,
- natka pietruszki (ile kto lubi),
- ząbek czosnku,
- 3 łyżki masła,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

- pieczarki opłukać, obrać ze skórki, odciąć ogonki i wydrążyć,
- natkę pietruszki posiekać,
- dodać rozdrobniony czosnek, sól, pieprz do smaku i połączyć z masłem (miękkim),
- masłem faszerować pieczarki,
- ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć folią aluminiową,
- wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 1 godz.

Uwagi:

- po wyjęciu z piekarnika można skropić octem winnym,
- równie dobrze wychodzą pieczone na grillu,
- świetny dodatek do mięs lub jako przystawka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt15 zł
Autorrypka

Pieczarki faszerowane (autor rypka): Podobne przepisy

Pieczarki faszerowane (autor rypka): wypróbuj również

Powiązane Tematy