Kajzerki faszerowane

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 kajzerki,
- 40 dkg pieczarek,
- 30 dkg sera żółtego,
- 1/2 kostki masła,
- sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Odkrajamy denka od bułek i pozbywamy się "miąższu" ze środka bułki, tak żeby nie zrobić dziuru w skórce bułki. Spód bułki smarujemy masłem, żeby nie spalił się podczas pieczenia.

Włączamy piekarnik - do nagrzania - 180C.

Pieczarki kroimy na małe kawałki i smażymy na maśle, na patelni. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy pieczarki będą już usmażone, wkładamy je do bułek. Na to posypujemy starty ser żółty.

Wkładamy do rozgrzanego piekarnika - na maks. 10-15 min. Czekamy już tylko na to, żeby ser żółty rozpuścił się na pieczarkach.

Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 osoby
Autorvoice

Kajzerki faszerowane: Podobne przepisy

Kajzerki faszerowane: wypróbuj również

Powiązane Tematy