Składniki:
- 4 kajzerki,
- 40 dkg pieczarek,
- 30 dkg sera żółtego,
- 1/2 kostki masła,
- sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Odkrajamy denka od bułek i pozbywamy się "miąższu" ze środka bułki, tak żeby nie zrobić dziuru w skórce bułki. Spód bułki smarujemy masłem, żeby nie spalił się podczas pieczenia.
Włączamy piekarnik - do nagrzania - 180C.
Pieczarki kroimy na małe kawałki i smażymy na maśle, na patelni. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy pieczarki będą już usmażone, wkładamy je do bułek. Na to posypujemy starty ser żółty.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika - na maks. 10-15 min. Czekamy już tylko na to, żeby ser żółty rozpuścił się na pieczarkach.
Smacznego!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 osoby |
Autor | voice |