Składniki:
Ciasto:
- 1,5 szklanki mąki,
- 0,5 margaryny,
- 3 żółtka,
- 2 łyżeczki proszku,
- 3 łyżki cukru.
Masa:
- 60 dkg sera,
- 0,5 szklanki cukru,
- 0,5 szklanki oleju,
- 1 budyń (jasny),
- sok z 0,5 cytryny,
- cukier waniliowy.
Jak przyrządzić?
Składniki na caisto zagnieść, schłodzić, rozwałkować na blachę i podpiec (ok. 10 minut w 180 stopniach). Produkty na masę zmiksowac, wylać na spód, piec do zazłocenia sie wierzchu. Proste.
Uwagi:
Blacha musi być posmarowana margaryną i wysypana cukrem.
Na masie serowej podczas piueczenia pokazują się kropelki - stąd nazwa.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | średni |
Kaloryczność | dużo |
Autor | Zuza |