Amaltea - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Naleśniki:
- 2 szklanki mąki,
- jajko,
- szklanka mleka,
- woda,
- łyżka cukru,
- łyżka oleju,
- margaryna.

Poza tym:
- lody wiśniowe,
- wiśnie - nie w sezonie mogą być mrożone,
- śmietana,
- cukier,
- ww. czekolada.

Jak przyrządzić?

Składniki na ciasto miksujemy odstawiamy na pół godziny do lodówki. Następnie smażyny cieniutkie naleśniki i każdu po usmażeniu przecinamy na pół i nawijamy na rożek z kartonu. Jak wystygną nakładany do każdego łyżeczkę posłodzonej śmietany, łyżkę lodów i owoce.Tak napełniamy wszytske rożki.

Jak podawać?

Na talerzu ukłądac po 4-5 rożków, ozdobić na wierzchu śmietanką i ew. czekoladą. Podawać od razu, żeby rożki obfitości się nie rozpuściły.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćprosty
Porcje3
Autorsaiss

Amaltea: Podobne przepisy

Powiązane Tematy