Pulpeciki z kalafiorem

Przepis kulinarny

Składniki:

- 30 dag mielonego mięsa,
- łyżka ziaren sezamu,
- 50 dag kalafiora,
- cebula i czosnek,
- dwa pomidory,
- ser żołty.

Jak przyrządzić?

Kalafior podzielić na różyczki. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Z mięsa mielonego sezamu, cebuli oraz ulubionych przypraw uformować małe kulki, które należy usmażyć na złoto na oleju. Kalafior poukładać w formie do zapiekania, a pomiędzy powkładać kulki mięsne i pokrojone w drobne cząstki pomidory. Przyprawić solą, pieprzem i maggie oraz czosnkiem. Można podlać całość kieliszkiem białego wina, ale niekoniecznie. Piec w srednio nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Na koniec posypać tartym serem i jeszcze zapiekać przez kilka minut do rozpuszczenia sera.

Potrzebne przybory:

Forma do zapiekania, patelnia.

Jak podawać?

Jeśli forma do zapiekania jest efektowna, to można podawać potrawę w niej.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćśredni
Porcje4
Kalorycznośćśrednio dużo
Autorbetty

Pulpeciki z kalafiorem: Podobne przepisy

Pulpeciki z kalafiorem: wypróbuj również

Powiązane Tematy