Składniki:
- 3 duże marchewki surowe,
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 15-20 dkg sera żółtego,
- 3-4 ząbki czosnku,
- majonez,
- sól, pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Surową marchewkę, jajka, ser żółty, czosnek ścieramy na tarce (cieniutkie oczka), dokładamy majonez i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ilość czosnku zależy od waszych gustów, można dodać go więcej lub mniej - jak kto woli.
Smarować pieczywko i zajadać, niech się chowa niejedna kiełbasa!
Potrzebne przybory:
Tarka do jarzyn i chęci.
Uwagi:
Prosta w przygotowaniu, zdrowa i naprawdę pyszniutka.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | czarna |