Składniki:
- makaron na spaghetti,
- szynka,
- smietanka 30%,
- sol,
- parmezan w proszku,
- masło sklarowane.
Jak przyrządzić?
Szynke kroimy w cienkie paseczki, podsmazamy na masle. Gdy zacznie strzelac, zalewamy smietanką, solimy do smaku i sypiemy parmezan.
Potrzebne przybory:
Garnek do ugotowania makaronu, patelnia do zrobienia sosu.
Jak podawać?
Gorący makaron dodajemy do sosu, wymieszac, zwinac na talerzu, opsypać natką pietruszki.
Uwagi:
Wpierw nasypać parmezan, a potem sól, aby nie przesolic.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | magda |