Pomysły na smakołyki z kaszy. Zapomnij, że do tej pory jej nie lubiłaś
Zobacz tez, jakie przysmaki można przygotować z tego produktu.
Kasza to jeden z najbardziej wartościowych posiłków. Jest bogata w białko, składniki mineralne i witaminy, pomaga w odchudzaniu, oczyszcza, rozgrzewa, a nawet łagodzi katar! Jednak gotowanie jej w torebkach wypłukuje cenne składniki. Oto lepszy sposób. Na szklankę kaszy gryczanej bierzemy dwie szklanki wody (przypadku innych kasz – jęczmiennej, pęczaku czy jaglanej – 2,5 do 3 szklanek wody), dolewamy trochę oleju i gotujemy około kwadrans.
Zobaczcie, jakie przysmaki można zrobić z tego wartościowego produktu. Świetnie sprawdzi się również jako deser.
Źródło: Wiem, co jem
Źródło zdjęć: Shutterstock
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze