Banana Crunch Cake

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto:
- 2 szkl. mąki,
- 1/4 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka sody,
- 1/8 łyżeczki soli,v- 1 łyżeczka cynamonu,
- 1/3 szkl. miękkiego masła lub margaryny,
- 1 1/3 szkl. cukru,
- 1/2 łyżeczka wanilii,
- 2 jaja,
- 1 szkl. rozgniecionych bananów.

Wierzch:
- 2/3 szkl. brązowego cukru,
- 2 łyżka masła lub margaryny ,
- 3 i 1/2 łyżka mąki,
- 1/4 szkl. rozdrobnionych orzechów.

Jak przyrządzić?

Ciasto:
1. Połącz ze sobą wszystkie suche produkty i odstaw na bok.

2. Masło i cukier wymieszać na puszysty krem. Dodaj wanilii, jaja i banany. Dobrze wymieszaj.

3. Wymieszaj bardzo dokładnie wszystko razem. Gotową masę przelej do natłuszczonej i posypanej mąką formy.

Wierzch:
Masło i cukier wymieszać na puszysty krem. Dodaj mąkę i pokrusz masę. Dodaj orzechy.
Posyp równomiernie wierzch ciasta.
Piecz 1 h w temp. powyżej 200C`.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćśredni
Autorbebo

Banana Crunch Cake: Podobne przepisy

Banana Crunch Cake: wypróbuj również

Powiązane Tematy