Składniki:
- 1 szkl. miękkiego masła,
- 1/2 szkl. cukru,
- 1 szkl. ciemnego brązowego cukru,
- 2 jajka,
- 2 łyżeczka wanilii,
- 2 1/2 szkl. mąki,
- 1/2 łyżeczki sody,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 2 szkl. rozdrobnionej czekolady.
Jak przyrządzić?
1. Masło i cukier wymieszać na krem. Dodać jajka i dalej mieszać do uzyskania lekkiej i puszystej konsystencji. Wsypać wanilie.
2. Zmiksować mąkę, proszek do pieczenia, sodę sól. Stopniowo dodawać krem i na koniec czekoladę.
3. Piec w temp. 180-190C` przez ok. 18-24 min.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | bebo |