Krokieciki ziemniaczane

Przepis kulinarny

Składniki:

- 70 dag ugotowanych ziemniaków,
- 1 łyżka masła,
- 2 żółtka,
- sól, szczypta gałki muszkatołowej.

Panierka:
- 3 łyżki mąki,
- 2 jajka,
- 3 łyżki tartej bułki,
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

1. Ciepłe ziemniaki przecisnąć przez praskę i ugnieść z masłem, żółtkami, gałką i solą.

2. Z ciasta uformować wałek o grubości 2 cm i pokroić na 4 centymentrowe kawałki.

3. Każdy krokiet obtoczyć w mące, potem rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażyć w gorącym tłuszczu na złotobrązowo.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autornutella

Krokieciki ziemniaczane: Podobne przepisy

Krokieciki ziemniaczane: wypróbuj również

Powiązane Tematy