Carrpacio z łososia wędzonego

Przepis kulinarny

Składniki:

- łosoś wędzony, ok. 200-300 gram (dzwonki lub płaty),
- sałata lodowa - główka,
- sos Knorra do sałatek (w proszku) - paprykowy lub włoski,
- 2 cytryny,
- 3-4 ząbki czosnku,
- bagietka,
- odrobina masła na na bagietkę.

Jak przyrządzić?

Sałatę dobrze opłukać i w kształcie kielichów ułożyc na talerzach; sos wg przepisu przygotować dodając 2-3 ząbki czosnku rozgniecione i wcisnąc przynajmniej pół cytryny.Łososia podzielić na drobiny i wypełnić nim kielichy sałaty; wszystko to polać wcześniej przygotowanym sosem.

Potrzebne przybory:

Wyciskacz do czosnku, korkociąg do wina.

Jak podawać?

Na zimno!

Uwagi:

Danie dla dwojga podane z lampką wina i przy świecach, zagryzane świeżą bagietką buduje wspaniałą atmosferę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt15 zł
AutorZając

Carrpacio z łososia wędzonego: Podobne przepisy

Carrpacio z łososia wędzonego: wypróbuj również

Powiązane Tematy