Składniki:
- 2 piersi z kurczaka,
- 6-8 średnich pieczarek,
- ser topiony kremowy - kostka,
- śmietana,
- olej,
- sól,
- pieprz,
- można dodać również przyprawy do kurczaka.
Jak przyrządzić?
Pieczarki obieramy ze skorki, kroimy w plasterki, dusimy na oleju 5-10 minut. Nastepnie kladziemy piersi z kurczaka i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut, dodajemy rowniez sol i pieprz. Pod koniec kroimy ser topiony w gruba kostke, dodajemy do kurczaka. Kiedy ser sie roztopi dodajemy smietane, ilosc uzalezniona od konsystencji sosu, jaki chcemy uzyskac.
Jak podawać?
Podawac z ziemniakami i dowolna surowka.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Autor | Reno |