Piers z kurczaka z pieczarkami i serem topionym

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 piersi z kurczaka,
- 6-8 średnich pieczarek,
- ser topiony kremowy - kostka,
- śmietana,
- olej,
- sól,
- pieprz,
- można dodać również przyprawy do kurczaka.

Jak przyrządzić?

Pieczarki obieramy ze skorki, kroimy w plasterki, dusimy na oleju 5-10 minut. Nastepnie kladziemy piersi z kurczaka i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut, dodajemy rowniez sol i pieprz. Pod koniec kroimy ser topiony w gruba kostke, dodajemy do kurczaka. Kiedy ser sie roztopi dodajemy smietane, ilosc uzalezniona od konsystencji sosu, jaki chcemy uzyskac.

Jak podawać?

Podawac z ziemniakami i dowolna surowka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-3
AutorReno

Piers z kurczaka z pieczarkami i serem topionym: Podobne przepisy

Piers z kurczaka z pieczarkami i serem topionym: wypróbuj również

Powiązane Tematy