Składniki:
- 1 kg sera,
- 2 jaja,
- 4 żółtka,
- 1 szkl. cukru,
- 1 i 1/2 budyniu waniliowego (nieugotowanego, w proszku),
- 1 zapach (arakowy, rumowy),
- 2 szkl. mleka,
- 1/2 szkl. oleju,
- 6 białek i szklanka cukru.
Jak przyrządzić?
Ser przekręcić przez maszynkę. Wszystkie skladniki wymieszać z serem, jednolitą masę wyłożyć na blachę wylożoną herbatnikami lub na kruchym spodzie. Piec ok. 40-45 minut.Następnie ubić piane z 6 białek i szklanki cukru na sztywno i wyłożyć na sernik. Zapiec ok. 15 minut.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 55 min. |
Trudność | średni |
Autor | nata_21 |