Składniki:
- 2 porcje majonezu,
- 1 porcja koncentratu pomidorowego,
- 1/2 porcji musztardy,
- 2 porcje wody,
- sok z cytryny,
- zioła (np. mieszanka Prowensalska), cukier(szczypta),
- sól, koperek, opcjonalnie kilka kropli ginu.
Jak przyrządzić?
Siekamy koperek. Mieszamy wszystkie skladniki i chlodzimy godzine przed podaniem.
Potrzebne przybory:
Miseczka, deska, nóż, coś do mieszania.
Jak podawać?
Obok miesa lub warzyw z grilla w misezce, tak aby kazdy mogl sobie polac potrawe.
Uwagi:
Mozna zamienic koperek na ząbek czosnku.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Lolek |