Składniki:
2 paczki biszkoptów,
1 serek mascarpone,
1 śmietanka 1\2 litra 36%,
6 łyżeczek kawy nesca,
2 łyżki rumu lub koniaku,
2 łyżki cukru + 4 łyżki cukru.
Jak przyrządzić?
Ubić z czterema łyżkami cukru śmietankę. Cukier dodać pod koniec ubijania. Ubitą śmietankę dokładnie rozmieszać z serkiem mascarpone. W dwóch kubkach przygotować kawę nescę z 6 łyżeczek kawy. Dodać do zaparzonej kawy alkohol i 2 łyżki cukru. Biszkopty moczyć w kawie. Układać z namoczonych biszkoptów w tortownicy warstwę ciasta. Na to nałożyć warstwę śmietanki z serkiem. Operację powtórzyć jeszcze raz układając na serku 2. warstwę biszkoptów z serkiem tak żeby w sumie powstały 4 warstwy.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Autor | Anoushka |