Składniki:
4 jaja, 2 1/2 szkl. mąki, 1 1/2szkl. cukru, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, olejek migdałowy, 1 szkl. wody mineralnej, 1 szkl. oleju, 3 łyżki kakao, 3 łyżki mąki.
Jak przyrządzić?
1) Zmiksować jaja z cukrem, dodać proszku do pieczenia. Następnie dodawać mąkę, olej i wodę mineralną. Na koniec dodać 2-3 krople olejku migdał.
2) Podzielić masę na dwie części, do jednej dodać 3 łyżki mąki a do drugiej kakao i dokładnie obie masy wymieszać.
3) Obie masy raz jedną raz druga rozlewać na przemian w wysmarowanej masłem, okrągłej blaszce.
4) Piec jak normalną babkę
Uwagi:
ciasto po upieczeniu można polać polewą czekoladową
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 180 min. |
Trudność | prosty |
Autor | CYCUŚ |