Sk艂adniki:
1 opakowanie makaronu rurki scietego na ukos na koncach, 2 plasterki boczku, 15 plasterkow szynki,por, cebula, czosnek, pietruszka, vegeta, curry.
Jak przyrz膮dzi膰?
Makaron ugotowac. Na patelni podsmazyc boczek, nastepnie szynke pokroic w prostokaciki, podsmazyc. Cebulke pokroic, posypac vegeta i zeszklic. Pora pokroic i usmazyc na malym ogniu do miekkosci. Wsypac wszystko do jednego naczynia, wycisnac troszke czosnku i opruszyc curry. Pycha, ale trzeba dobrze doprawic.
Potrzebne przybory:
patelnia, garnek
Jak podawa膰?
posypac posiekana pietruszka
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 5 |
Przybli偶ony koszt | 12 z艂 |
Autor | Agata |