Składniki:
2/3 szklanki kaszy (jęczmiennej lub gryczanej), 25 dag gotowanego mięsa, marchewka, cebula, pietruszka, 2 jaja, łyżka posiekanej zieleniny, bułka tarta, olej do smażenia, pieprz i sól.
Jak przyrządzić?
Ugotować kaszę na sypko. Marchewkę i pietruszkę oskrobać, umyć i ugotować. Mięso,jarzyny i kaszę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Cebulę obrać,posiekać i zrumienić na tłuszczu. Wszystkie składniki wymieszać z jajami, częścią zieleniny, przyprawami. Wyrobić i formować kotleciki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju.
Jak podawać?
Podawać z sosem grzybowym i dowolną surówką. Rewelacja.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Czarna Mamba |