Składniki:
1 kostka palmy, 1 szkl.cukru, 4 jaja, cukier waniliowy, 1 szkl.mąki, 1 szkl. kartoflanki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1,5 kg jabłek lub mus jabłkowy, 2 budynie
Jak przyrządzić?
Margarynę z cukrem, jajkami i cukrem waniliowym utrzeć. Następnie dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Połączyć razem. W międzyczasie ugotować 2 budynie wg przepisu na opakowaniu. 1/2 ciasta wyłożyć na średnią blaszkę, na ciasto wylożyć jabłka, na jabłka gorący budyń a na budyń resztę ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 50 min.
Jak podawać?
polukrować
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 9 zł |
Autor | agatom |