Sos (kefir, feta, czosnek, koperek)

Przepis kulinarny

Składniki:

- paczka sera feta- 1 duży kubek kefiru- 5-7 ząbków czosnku- wiązka koperku

Jak przyrządzić?

Ser feta i kefir dobrze zmiksować. Posiekać koperek, zgnieść czosnek w prasce do czosnku i dodać do kefiru i fety. Dalej miksować aż wszystko dobrze się połączy.

Uwagi:

Lepiej gdy sos wyjdzie gęsty (dajcie po prostu mniej kefirku). Jest boski do pizzy i gorących kanapek. Z tej ilości skałdników wychodzi go naprawde sporo. Bardzo polecam!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt8 zł
AutorWoook

Sos (kefir, feta, czosnek, koperek): Podobne przepisy

Sos (kefir, feta, czosnek, koperek): wypróbuj również

Powiązane Tematy