Składniki:
20 dag wiórków kokosowych,
3/4 szklanki cukru,
1/2 kostki margaryny,
3-4 łyżki mleka,
2 białka.
Jak przyrządzić?
1. Ubić białka na sztywną pianę.
2. Rozpuścić w garnku margarynę.
3. Na ognu dodać cukier, mleko i wiórki kokosowe.
4. Zestawić z ognia i dodać ubitą pianę.
5. Dużą blachę wysmarować masłem.
6. Powstałą masę w kulkach rozłożyć na blachę.
7. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Potrzebne przybory:
dwa garnki, mikser lub trzepaczka, duża łyżka do mieszania.
Uwagi:
Piec aż się kokosanki zarumienią.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 25 sztuk |
Autor | Faustyna |