Składniki:
4 filety z dorsza,
warzywa wedle uznania,
cebula,
koncentrat pomidorowy,
olej,
pieprz,
1 łyżeczka cukru,
wegeta,
mąka, jajko, sól, 1/2 szklanki mleka (do panierki)
Jak przyrządzić?
Rybę rozmrozić, posolić, obtoczyć w panierce. Usmażyć. Warzywa zetrzeć na grubej tarce, na oleju . Dusić je razem z pokrojoną w paski cebulką. Przyprawić pieprzem, cukrem oraz wegetą. Dodać koncentrat pomidorowy. Dusić jeszcze przez 5 minut. Usmażoną rybę przełożyć partiami do naczynia. Na rybę ułożyć warzywa. Czynność powtórzyć, kończąc warzywami.
Potrzebne przybory:
tarka, deska, nóż, patelnia teflonowa
Jak podawać?
Potrawę można podawać z pieczywem cebulowym. Dobrze też pasuje do ziemniaków z sałatką z pomidorów w majonezie.
Uwagi:
Życzę wszystkim smacznego :)
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | spora |
Autor | LENCIA |