Składniki:
Ok. 50 dag zielonek lub siwek mogą, być również kurki, jedna cebula, sól, pieprz, ok. jednej szklanki kwaśnej śmietany, łyżka octu
Jak przyrządzić?
Grzybki oczyścic, podgotować z odrobiną soli a na koniec gotowania dolać łyzkę octu (będę miały ładny kolor), wystudzić, pokroić w paseczki, cebulę pokroić w kostkę, trochę posolić odstawić na 10 min., następnie połączyć z grzybami, doprawić do smaku i polać smietaną.
Potrzebne przybory:
garnek, deska, nóż
Jak podawać?
Z chlebkiem bądź jako przystawkę.
Uwagi:
Można udekorować zieleniną.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | mimi |