Składniki:
4 filety mintaja,
majonez,
groszek konserwowy 1 puszka,
cebula -2 duże,
cukier, pieprz,
4-5 jajek.
Jak przyrządzić?
Filety wymoczyc wg uznania. Poszatkować cebulę posypać cukrem niezbyt mocno, myslę że dwie łyżeczki starczą, wymieszać i przykryć talerzykiem do czasu aż zmieknie. Ugotować jaja na twardo. Pokroić śledzia w dużą kostkę, z cebuli odlać sok i dodać do śledzika, dodać posiekane jajka, groszek, popieprzyć do smaku wedle uznania, dodać majonezik i gotowe. Najlepiej jak postoi w lodówce godzinkę, wtedy się wszystko "przegryzie" ;)
Uwagi:
Prawidłowo to śledź powinien być podawany w całości a wszelkie dodatki powinny być ułożone wkoło. Ja osobiście wolę wymieszane. Mniam palce lizać. E co tu dużo gadać, do drogich potraw nie należy a jest naprawde pyszne skoro mój mąż wróg wszelkiej maści ryb zajada się tą sałatką :) Smacznego.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Sylwia |