Składniki:
puszka kukurydzy,
puszka tuńczyka w sosie własnym,
makaron (może być to makaron z zupki chińskiej),
zioła prowansalskie,
majonez,
pieprz,
sól.
Jak przyrządzić?
Kukurydzę, tuńczyka odsączamy i siup do miseczki, makaron - ja gotuję świderki lub kokardki - tak około 25 dag (ale wersja z makaronem z zupki jest ok) gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i dołączamy do składników. Doprawiamy do smaku i mieszamy z majonezem.
Jak podawać?
Na zimno.
Uwagi:
Wariacja na temat tej sałatki to żółty serek pokrojony w kostkę i troszkę zielonej pietruszki. Smacznego.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4-6 |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | majkosia |