Zupa z garnka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 l wody, 1 duży świeży ogórek (zwykły), 2 małe serki topione (najlepiej z ziołami), kostka rosołowa, śmietana (3 łyżki), koperek, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, chleb na grzanki

Jak przyrządzić?

Do garnka wlać wodę, wrzucić kostkę rosołową, zmiksowanego ogórka (obranego przedtem ze skóry), serki topione. Wymieszać, zagotować, zaprawić śmietaną i mąką ziemniaczaną. Dodać kopru (dużo!), posolić do smaku. Podawać z chlebowymi grzankami.

Potrzebne przybory:

garnek :), mikser (malakser ew. inny robot kuchenny), jeśli brak takiego to zwykła tarka do warzyw, nóż, łyżka

Jak podawać?

Podawać oczywiście na gorąco z chrupiącymi grzankami.

Uwagi:

Od razu uprzedzam, nie wiem czemu ta zupa nazywa się "z garnka", (bo logiczne jest że zupy robi się w garnkach). Taki przepis dostałem, taki spróbowałem. Polecam! (a nazwa wpada w ucho, szczególnie w żargonie rodzinno-domowym).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autorfilip

Zupa z garnka: Podobne przepisy

Zupa z garnka: wypróbuj również

Powiązane Tematy