Składniki:
Spód: 200 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 g zimnego masła, 100 g cukru, 1 jajko.
Ser: 4 żółtka, 2 jajka, 200 g cukru, 2 łyżki soku z cytryny, 1 kg sera, 2 budynie wanilowe, 3/4 l mleka, 300 ml oleju - najlepiej słonecznikowego.
Polewa: 4 białka, 40 g cukru, ewentualnie wiórki kokosowe.
Jak przyrządzić?
Składniki ciasta zagnieść. Wyłożyć na dużą blachę. Żółtka, jajka i cukier ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki, wylać na ciasto. Piec około 45 minut. Białka i cukier ubić, wylać na ciasto, dopiekać 15 minut. Smacznego!
Uwagi:
Masa serowa rzadka - potrzebna szczelna forma.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Autor | Dyzio |