Składniki:
kapusta pekińska - kilka liści, pół kostki chudego twarogu, pomidor, ząbek czosnku, cebula dymka - pęczek, dwie łyżki jogurtu naturalnego, szczypta pieprzu i soli.
Jak przyrządzić?
Kapustę kroimy na kawałki, kroimy również pomidora i twaróg w kosteczki, skrajamy do tego cebulę dymkę. W kubeczku przygotowujemy 2 łyżki jogurtu naturalnego, czosnek siekamy drobno lub wyciskamy do jogurtu mieszamy doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy na pokrojone składniki i mieszamy.
Potrzebne przybory:
miska, nóż, łyżka :-)))
Jak podawać?
wszystko jedno.
Uwagi:
Pyszne i bardzo sycące, doskonałe do wzięcia do pracy jako lekka kolacja czy śniadanie, które postawi cię na nogi.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | 100-120 kcal |
Przybliżony koszt | 2 zł |
Autor | Mabera |