Składniki:
50 dag pieczarek, 2 cebule ,2 jajka ugotowane na twardo, 3 korniszony, majonez, 1-2 łyżki musztardy, pietruszka natka, sol, pieprz.
Jak przyrządzić?
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki (nie za cienko) i odgotować 5 minut - odcedzić i wystudzić. Cebulę pokroić w bardzo cienkie plasterki i sparzyć gorącą wodą. Ugotowane jajka i ogórki pokroić w kostkę, pietruszkę drobno posiekać. połączyć składniki, dodać majonez (według uznania jak kto lubi, mniej lub więcej), musztardę, odrobinę pietruszki, doprawić solą, pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | MAX_514 |