Sk艂adniki:
3 obrane i pokrojone w dowolna forme marchewki,
1 sredni seler pokrojony i obrany,
5 ogorkow kiszonych pokrojonych,
4 zabkow czosnku ,
1 spora cebula,
pol szklanki kaszy peczak,
sol,
chili,
3 lyzki musztardy diabelskiej lub sarepskiej,
1/2 cytryny.
Jak przyrz膮dzi膰?
Do tej smieciowki niezmiennie stosuje tylko te skladniki i tylko w sytuacjach skrajnych dodaje groszek mrozony jesli akurat gotuje ja dla mojej przyjaciolki.
1) Smazymy na oliwie cebulke i czosnek dodajac sol, chili.
2) Dodajemy surowa kasze i podsmazamy ja tez.
3) Dolewamy 2 litry wody i dodajemy wszystkie skladniki uprzednio sprawione.
4) Czekamy az sie zagotuje.
5) Gotujemy ok. 15 minut, potem trzymamy na wylaczonym gazie az dojdzie kasza itd.
6) Dosalamy, wciskamy pol cytrynki i mozemy posypac bazylia jesli ktos lubi.
Potrzebne przybory:
noz, decha, duzy gar, chochla
Jak podawa膰?
goraca
Uwagi:
Bardzo zdrowa, malo tuczaca aczkolwiek lekko wzdymajaca. Lepiej nie jesc przed impreza. Za to PO idealna.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | duzo |
Kaloryczno艣膰 | niska |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | ajwi |