Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego,
150-170 dkg granulatu sojowego,
2 jajka,
2 kostki bulionu,
cebula,
czosnek, sól, pieprz,
tarta bułka.
Jak przyrządzić?
3-5 minut gotować granulat w bulionie, odsączyć i przestudzić. Mięso + granulat + jajka + przyprawy + drobno posiekaną cebulę dokładnie wyrobić. Formować małe kulki, obtoczyć w bułce tartej - jak normalne sznycelki :)
Uwagi:
Ostrożnie z solą - granulat z bulionu jest już słony, dużo czosnku i pieprzu zabije posmak soi, poza tym różnią się od tradycjnych tym, iż zamiast bułki jest soja, ale są za to dużo bardziej pożywne :)wychodzi mi około 20 sztuk (małe lepiej się smażą) co daje 10 porcji
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Autor | poYar |