Składniki:
Galaretka tryskawkowa, trustawki, śmietana 36%, cappucino, adwokat, rodzynki, kokos, gorzka czekolada, migdały, ananas w puszce, usztywniacz do bitej śmietany
Jak przyrządzić?
Przyrządź galaretkę, pokrój w plasterki ananas i trustawki, posiekaj migdały i czekoladę. 4 łyżki kokosa wymieszaj z: truskawkami z ananasem, 2 łyżkami capucino, migdałami i 6 łyżeczkami adwokata. Ubij śmitanę na sztywną pianę i dodaj usztywniacz do bitej śmietany i całość wymieszaj oprócz galaretki. Wlej do pucharków mało galaretki i na to rodzynki oraz plasterek ananasa, truskawki, płatki migdałów i kokosa. Następnie powtarzaj to. Jeśli galaretka lekko zesztywnieje, nakładaj śmietanę. Na koniec dodaj rurkę ze śmietaną lub bez do tej galaretki. Zamiast tego można adwokata.
Potrzebne przybory:
ubijaczka, silne ręce
Jak podawać?
W pucharkach do ozdoby dodaj liść mięty.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Karina93 |