Składniki:
kapusta biala (jedna glowka), ryz, pieczarki, cebula, koperek, maslo
Jak przyrządzić?
Cebule pokrojona w kostke zeszklic na masle razem z pokrojonymi pieczarkami(cebula nie powinna byc zbyt drobno pokrojona), dodac do ugotowanego ryzu, solidnie przyprawic swiezym koperkiem, sola i pieprzem; wymieszac dokladnie i nakladac do sparzonych lisci kapusty tak, jak zwyczajne golabki z miesem; ulozyc ciasno w garnku, podlac odrobina wody i dusic pod przykryciem 20 minut; najlepiej smakuja z sosem pomidorowym, ewent. ketchupem i odrobina swiezego masla.
Potrzebne przybory:
garnek, deska, miska, dwie rece ;)
Jak podawać?
podawac na talerzu :))
Uwagi:
Moj tata zawsze robi je dla mnie, sa przepyszne :)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | caly garnek |
Kaloryczność | zalezy od ilosci masla |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | zgryz |