Jarskie gołąbki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

kapusta biala (jedna glowka), ryz, pieczarki, cebula, koperek, maslo

Jak przyrządzić?

Cebule pokrojona w kostke zeszklic na masle razem z pokrojonymi pieczarkami(cebula nie powinna byc zbyt drobno pokrojona), dodac do ugotowanego ryzu, solidnie przyprawic swiezym koperkiem, sola i pieprzem; wymieszac dokladnie i nakladac do sparzonych lisci kapusty tak, jak zwyczajne golabki z miesem; ulozyc ciasno w garnku, podlac odrobina wody i dusic pod przykryciem 20 minut; najlepiej smakuja z sosem pomidorowym, ewent. ketchupem i odrobina swiezego masla.

Potrzebne przybory:

garnek, deska, miska, dwie rece ;)

Jak podawać?

podawac na talerzu :))

Uwagi:

Moj tata zawsze robi je dla mnie, sa przepyszne :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Porcjecaly garnek
Kalorycznośćzalezy od ilosci masla
Przybliżony koszt10 zł
Autorzgryz

Jarskie gołąbki: Podobne przepisy

Jarskie gołąbki: wypróbuj również

Gołąbki z grzybami

... polskiej i zabrać się do roboty. Jedną z tradycyjnych potraw są gołąbki. Jakie pomysły na nie możemy wykorzystać? Jak zrobić gołąbki z grzybami? Te i inne informacje znajdziesz w poniższym artykule. ... polskiej i zabrać się do roboty. Jedną z ...

dawno temu

Gołąbki z kaszą

... . Niezastąpione są tu oczywiście pierogi albo naleśniki z różnym farszem świetnie sprawdzające się także w formie zapiekanej. Mało osób jednak wie, że w podobny sposób możemy wykorzystać gołąbki. Przeczytaj poniższy artykuł, a poznasz wariacje ...

dawno temu

Jak zrobić gołąbki bez zawijania?

... Gołąbki, gołąbki, gołąbki... ciągle za tobą chodzą, nie możesz pracować, bo o nich myślisz, nie potrafisz się skupić, bo prawie czujesz ich kuszący zapach. Nie chce ci się ich robić, bo to tyyyle ... pracy i przynajmniej 2 godziny w kuchni. A ...

dawno temu

Ponadczasowe gołąbki – jakie Ty wybierasz?

... Tradycyjne gołąbki – kto ich nie lubi? To proste w wykonaniu danie złożone z ryżu i mięsa owiniętych w liście kapusty, to potrawa, która smakuje wyśmienicie, a sztuka jej przyrządzenia wcale ... nie jest trudna, dlatego jeśli dotąd kupowaliście ...

dawno temu

Gołąbki z mięsem

... od innych i rozpocząć w pełni samodzielną przygodę z kulinariami. Nie wiesz, od czego zacząć? Dość prostym i efektywnym daniem są tradycyjne gołąbki z mięsem. Zobacz, w jaki sposób je przygotować oraz poznaj inne zastosowania mięsa mielonego w ...

dawno temu

Gołąbki w postaci zupy - jak to możliwe?

... Wczoraj były gołąbki bez zawijania, a dziś jeszcze większe szaleństwo. Co powiecie na zupę gołąbkową. Smakuje prawie jak gołąbki, tylko nie trzeba poświęcać czasu na umieszczanie farszu w liściach ... . To doskonały pomysł na obiad dla całej ...

dawno temu

Córeczka Magdaleny Różczki nie je mięsa. A Wy?

... Utalentowana i inteligentna aktorka Magdalena Różczka, jej partner oraz ich 15-miesięczna córeczka Wanda nie jedzą mięsa. Dieta jarska służyła doskonale rodzicom, którzy automatycznie uznali ... mięsa jest coraz popularniejsze: wielu ludzi ...

dawno temu

Smaki Świata - Armenia

... raz na obfity obiad z deserem. A moje propozycje to Wospow sup (zupa z czerwonej soczewicy), Tpow tolma (gołąbki w liściach winogron) i słynny Tort Armine. Smacznego! ... raz na obfity obiad z deserem. A moje propozycje to Wospow sup (zupa z ...

dawno temu

Potrawy z kapusty

... Kapusta w tradycji kuchni polskiej obecna jest już od XIV wieku. Przez stulecia receptury na przygotowywanie z niej potraw były udoskonalane, dzięki czemu dziś możemy do woli się rozkoszować smakiem świątecznego kapuśniaka, surówki ze świeżej ...

dawno temu

Śladami jaguara

... Trzeba zacisnąć zęby, przyłożyć się do pracy, ewentualnie grać systemem w lotto. I zobaczyć, co z tego wyniknie. Z pracy i uporu z reguły coś wynika. Z bezczelności i kombinowania również. Każdy ma wolny wybór – byle nie leżeć i nie gapić się w ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - jak je odtworzyć?

... Prawdziwy domowy rosół z makaronem, gulasz z kaszą lub kluskami czy „polskie” spaghetti bolognese, znane w Polsce lat osiemdziesiątych jako makaron z mięsem i pomidorowym sosem… Do tego gołąbki ... z sentymentem do smaków dzieciństwa. Zabierając ...

dawno temu

Sos pomidorowy do makaronu

...    Idealny do pizzy i jeszcze lepszy do spaghetti Napoli. Taki właśnie jest sos pomidorowy. Wyrazisty smak sprawia, że można go także wykorzystać jako dodatek do gołąbków, tortilli, burritos, warzyw, pulpetów mięsnych czy w postaci dipu do ...

dawno temu

Placek po zbójnicku

... Treściwe danie dla całej rodziny – większość z nas szuka takiego pomysłu co weekend. Kuchnia polska posiada wiele propozycji, jednak z czasem może okazać się, że ulubiony kotlet schabowy bądź gołąbki ...

dawno temu

Przepis na ratatuj

... To jarskie danie prowansalskie opiera się głównie na warzywach i jest jedną z potraw polecanych osobom odchudzającym się. To istna bomba witaminowa, a więc posiłek, który dostarczy ...

dawno temu

Węgierska Wigilia

... rybnej, smażonego karpia, galarety (zarówno rybnej, jak i mięsnej), gołąbków, czy pieczonego indyka z nadzieniem kasztanowym. Węgierskie tradycje dotyczące przybrania stołu, przy którym zasiadają ...

dawno temu

Dania greckie

... , czyli tamtejsze gołąbki Taka potrwa do złudzenia przypomina popularne, polskie gołąbki. Podobne są też użyte produkty, bo danie składa się z mięsa oraz ryżu. Istnieje jednak kilka podstawowych różnic ... , a jeśli się rozpadają, związać nitką. ...

dawno temu

Przekąski w stylu „Mexican”

... z wędzonym kurczakiem i czerwona fasolą - Passionfruit A co powiecie na gołąbki po meksykańsku? - Przepis babci Stasi Obecna pora roku sprzyja grillowaniu, więc jedną z opcji być może będą dla Was ...

dawno temu

Powiązane Tematy