Jarskie gołąbki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

kapusta biala (jedna glowka), ryz, pieczarki, cebula, koperek, maslo

Jak przyrządzić?

Cebule pokrojona w kostke zeszklic na masle razem z pokrojonymi pieczarkami(cebula nie powinna byc zbyt drobno pokrojona), dodac do ugotowanego ryzu, solidnie przyprawic swiezym koperkiem, sola i pieprzem; wymieszac dokladnie i nakladac do sparzonych lisci kapusty tak, jak zwyczajne golabki z miesem; ulozyc ciasno w garnku, podlac odrobina wody i dusic pod przykryciem 20 minut; najlepiej smakuja z sosem pomidorowym, ewent. ketchupem i odrobina swiezego masla.

Potrzebne przybory:

garnek, deska, miska, dwie rece ;)

Jak podawać?

podawac na talerzu :))

Uwagi:

Moj tata zawsze robi je dla mnie, sa przepyszne :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Porcjecaly garnek
Kalorycznośćzalezy od ilosci masla
Przybliżony koszt10 zł
Autorzgryz

Jarskie gołąbki: Podobne przepisy

Jarskie gołąbki: wypróbuj również

Powiązane Tematy