Zupka krem z papryki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

3 duze miesiste papryki,
1 litr rosolku (moze byc z kostki),
smietanka, sol, pieprz, oliwa do posmarowania papryki.

Jak przyrządzić?

Papryki rozciac wzdluz, wyrzucic nasionka, na zewnatrz posmarowac oliwka, upiec w piekarniku, po ostudzeniu zdjac skorke i włozyc do gotujacego sie rosolku. Posolic i gotowac kilka minut. Nastepnie wszystko zmiksowac (ew. przecedzic przez sitko) dodac smietanke i wymieszac, doprawic pieprzem, ew. tabasco. Smacznego.

Potrzebne przybory:

pergamin do piekarnika, garnuszek, dobry mikser, ew. sitko

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Trudnośćprosty
Autorfilipka

Zupka krem z papryki: Podobne przepisy

Zupka krem z papryki: wypróbuj również

Powiązane Tematy