Składniki:
pierś kurczaka, słoik sosu słodko kwaśnego 'Łowicz' albo 'Pudliszki', przyprawy: sól,pieprz, papryka itd.
Jak przyrządzić?
Pierś wypłukać, odsączyć i pokroić w kostkę; posypać przyprawami (sól, pieprz, papryka) i odstawic na 30 minut, do godziny. Podsmażyć na patelni; z patelni razem z tłuszczem przerzucić do garnka, dodać sos ze słoika, zagotować i przez chwilę gotować.
Potrzebne przybory:
nóż do krojenia, deska, patelnia, garnek.
Jak podawać?
Mnie najbardziej smakuje z makaronem - ziemniaków nie polecam, wszystko psują.
Uwagi:
Jeśli sos jest za rzadki można go zagęścić łyżeczką mąki pszennej rozrobionej z wodą
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Autor | iza |