Pierś kurczaka w sosie słodko kwaśnym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

pierś kurczaka, słoik sosu słodko kwaśnego 'Łowicz' albo 'Pudliszki', przyprawy: sól,pieprz, papryka itd.

Jak przyrządzić?

Pierś wypłukać, odsączyć i pokroić w kostkę; posypać przyprawami (sól, pieprz, papryka) i odstawic na 30 minut, do godziny. Podsmażyć na patelni; z patelni razem z tłuszczem przerzucić do garnka, dodać sos ze słoika, zagotować i przez chwilę gotować.

Potrzebne przybory:

nóż do krojenia, deska, patelnia, garnek.

Jak podawać?

Mnie najbardziej smakuje z makaronem - ziemniaków nie polecam, wszystko psują.

Uwagi:

Jeśli sos jest za rzadki można go zagęścić łyżeczką mąki pszennej rozrobionej z wodą

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Autoriza

Pierś kurczaka w sosie słodko kwaśnym: Podobne przepisy

Pierś kurczaka w sosie słodko kwaśnym: wypróbuj również

Powiązane Tematy