Camembert zawijany w boczku, polany midowym sosem z brzoskwiniami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

camembert 1 opakowanie, trzy plastry boczku wędzonego cienko krojonego (sprzedają je w paczkach próżniowych, proszę wybierać najdłuższe i najcieńsze), 1 brzoskwinia, trzy łyżki miodu, 1 łyżka śmietany, 1/4 kostki masła

Jak przyrządzić?

Przepis ten podaję w dziale dań głównych, ale nie ma działu przystawek, do których z pewnością to danie się zalicza.Serek camembert owijamy dokładnie plastrami boczku, tak aby po jednej i drugiej stronie znalazły się końcówki. Następnie smażymy go na dobrze rozgrzanej patelni (nigdy nie używam teflonu, do tego raczej patelnia żeliwna). Delikatnie obracamy serek szczypcami kucharskimi, tak aby nam się nie wylał. Smażymy ze wszystkich stron, też boki. Gotowy ser wkładamy z patelnią do ciepłego piekarnika. Na drugiej patelni rozpuszczmy masło i dodajemy miód, rozpuszczamy, następnie wlewamy śmietanę, mieszamy, dodajemy ósemki brzoskwini wcześniej sparzonej i obranej ze skórki bez pestki. Na koniec kładziemy delikatnie serek na talerz i polewamy sosem, układając dookoła cząstki brzoskwiń.

Potrzebne przybory:

patelnia żeliwna, szczypce kucharskie

Jak podawać?

Na dużym białym talerzu.

Uwagi:

Palce lizać! Podawać z dwiema lub trzema kromkami opiekanej bułki wrocławskiej. Sos robimy bardzo szybko, byle był ciepły.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Autordżigit

Camembert zawijany w boczku, polany midowym sosem z brzoskwiniami: Podobne przepisy

Camembert zawijany w boczku, polany midowym sosem z brzoskwiniami: wypróbuj również

Jak zrobić gołąbki bez zawijania?

... pracy i przynajmniej 2 godziny w kuchni. A może zrobiłabyś gołąbki bez zawijania? Czas przygotowania znacznie się wtedy skróci. Warto sprobować. ... . Krok 5 Gołąbki bez zawijania już prawie gotowe. Teraz musisz już tylko włożyć je do sosu i ...

dawno temu

Ser camembert i dressing paprykowy

... Ser camembert jest pyszny sam w sobie, ale czasem warto, dla urozmaicenia, podawać go ze smacznymi dodatkami. Tym razem przygotuj dressing paprykowy. Potrawa będzie naprawdę wyjątkowa. To znakomita przystawka na przyjęcia i spotkania z ...

dawno temu

Ser camembert

... sobie bez niego żadnego posiłku, zobacz, w jaki jeszcze sposób możesz go wykorzystać. Szczególnie pomocny może okazać się przepis na ser camembert. ... sobie bez niego żadnego posiłku, zobacz, w jaki jeszcze sposób możesz go wykorzystać. ...

dawno temu

Zupa z boczkiem

...   Trzeba przyznać, że boczek to jeden z zakazanych w diecie rodzajów mięsa. Jest kaloryczny i tłusty, więc lepiej go unikać. Raz na jakiś czas nie zaszkodzi jednak przygotować na jego bazie pożywną zupę. Nie macie pomysłu jaką? ... Trzeba ...

dawno temu

Przepis na sos beszamelowy

... podkreśli smak twoich dań. Można stworzyć por zapiekany pod beszamelem, pieczony kalafior polany delikatnym sosem czy pyszną lazanię z tym dodatkiem. A do czego ty dodasz sos beszamelowy? ... Sos beszamelowy to doskonały dodatek do mięs i ...

dawno temu

Sałatka ziemniaczana z boczkiem

... Sałatka ziemniaczana z boczkiem to prawdopodobnie najlepsza zimowa sałatka. Jest naprawdę bardzo sycąca. Po takim posiłku na pewno nie będziesz miała ochoty na podjadanie. Dodaje się do niej także seler naciowy, więc przy okazji zadbasz także o ...

dawno temu

Jak zrobić sos do pieczonych ziemniaków?

... Sos do pieczonych ziemniaków sprawi, że będą jeszcze smaczniejsze. Co może być przyjemniejszego w taki mroźny zimowy dzień, niż jedzenie pysznych rumianych ziemniaczków, polanych pachnącym sosem? Pewnie znalazłoby się kilka rzeczy, ale nie ulega ...

dawno temu

Sezon na brzoskwinie

... Brzoskwinie to smak pełnego lata, słodki zapach i sok cieknący po rękach. Najchętniej jemy je na surowo, bez dodatków, ale warto spróbować nowych połączeń. ... Brzoskwinie to smak pełnego lata, słodki zapach i sok cieknący po rękach. Najchętniej ...

dawno temu

Pieczony boczek na zimny dzień

... Warto przygotować pieczony boczek. Doskonale smakuje nie tylko jako dodatek do obiadu, na przykład do pieczonych ziemniaków, ale także na zimno z chrzanem. Takie mięso pachnie pięknie i rozgrzewająco, a to za sprawą czosnku, cebuli, świeżutkiego ...

dawno temu

Sos majonezowy - przepis, który na pewno się przyda

... Sos majonezowy to dodatek, który przydaje się w wielu sytuacjach. Dzięki niemu zwykłe danie może nabrać wyjątkowego smaku. Ten sos uratuje cię, gdy niespodziewanie wpadną znajomi. Wystarczy polać nim sałatkę czy wędlinę i pyszna przekąska ...

dawno temu

Spaghetti z boczkiem

... i efektownym daniem za niewielkie pieniądze jest spaghetti z boczkiem. Lista potrzebnych produktów nie jest długa, a cała tajemnica smaku ukryta jest w kilku prostych trikach, które z pewnością uda ci ... artykule znajdziesz informacje nie tylko ...

dawno temu

Jak się pozbyć boczków?

... Galaretowate wałeczki wylewające się nad paskiem od spodni czy odznaczające się pod obcisłymi bluzkami boczki są zmorą wielu kobiet. Taka przypadłość sylwetki często pojawia się z wiekiem ... , jest pozostałością po ciąży lub po prostu stanowi ...

dawno temu

Ćwiczenia na boczki

... z posiadaniem tzw. boczków. Jeżeli zauważyłaś, że nieco nad wysokością pasa przybyło ci kilka centymetrów, koniecznie zobacz, jak możesz się ich pozbyć. ... z posiadaniem tzw. boczków. Jeżeli zauważyłaś, że nieco nad wysokością pasa przybyło ci ...

dawno temu

Kurczak na słodko, czyli przysmak z brzoskwiniami

... Co zjesz na kolację tuż przed weekendem? Masz już dość spagetti? Lubisz słodkości? Może spróbujesz czegoś nowego? Kurczak z brzoskwiniami to przepis dla pań, które nie lubią siedzieć godzinami ... w kuchni, ale za to uwielbiają smaczne, zdrowe i ...

dawno temu

Kurczak ze śliwką owijany boczkiem

... Na jesienno-zimowe dni proponuję coś prostego i sycącego. W związku z tym, że marka KAMIS zaprosiła mnie do promocji Kulinarnych Inspiracji, przygotowałam kurczaka ze śliwką owijanego boczkiem ... Składniki: 4 filety z kurczaka, 16 śliwek ...

dawno temu

Brzoskwinie w syropie

... jednak, że jest to niewykonalne zimą, jednak gdy uświadomimy sobie, że ratunkiem są tu dla nas różnego rodzaju przetwory, od razu zabierzemy się do ich przygotowywania. Pomoże ci w tym poniższy artykuł. Znajdziesz w nim nie tylko informacje na ...

dawno temu

Sernik z brzoskwiniami

... jest sernik z brzoskwiniami. Uwielbiasz jego delikatną konsystencję połączoną ze znakomitym smakiem wyjątkowych owoców? Przeczytaj poniższy artykuł i dowiedz się, jak go upiec. ... jest sernik z brzoskwiniami. Uwielbiasz jego delikatną ...

dawno temu

Pieczone ziemniaki z boczkiem - niebo w gębie

... Co najczęściej gości na polskich stołach w porze obiadowej? Tak, tak – ziemniaki. Nie oznacza to wcale, że musisz je zawsze podawać w postaci nudnego puree. Znacznie smaczniejsze są pieczone ziemniaki, a jeśli w dodatku dodasz do nich boczek, ...

dawno temu

Dip serowy - camembert na sylwestra

... Na sylwestra możesz podać kolorowe i zdrowe przystawki w różnej postaci. Warto przygotować do nich odpowiednie sosy, by potrawy były jeszcze smaczniejsze. Dip serowy doskonale komponuje się z warzywami. Może być także dodatkiem do sałatek. ...

dawno temu

Parówki zapiekane z serem i boczkiem

... Masz ochotę na szybką, ale ciepłą kolację? Przygotuj parówki zapiekane z serem i boczkiem. Są bardzo smaczne i wprost idealne na mroźny zimowy wieczór. Po zjedzeniu takiej kolacji możesz wyjść na sanki i na pewno nie będzie ci zimno. Sprawdź jak ...

dawno temu

Powiązane Tematy