Składniki:
4 plastry mortadeli (4-5 cm grubości), 1-2 pomidory, 2 średnie cebule, 4 plastry żółtego sera, sól, keczup (najlepiej pikantny), olej do smażenia
Jak przyrządzić?
Na plastry mortadeli kładziemy krążki lub półkrążki cebuli, na to dajemy plastry pomidora, a na sam wierzch plastry sera żółtego. Posypujemy solą do smaku i kładziemy na rozgrzany tłuszcz, po czym przykrywamy patelnię pokrywą i podpiekamy na wolnym ogniu aż do rozpuszczenia się sera. Następnie wykładamy zapiekaną mortadelę na talerz i polewamy keczupem, do tego pieczywko i wcinamy.
Potrzebne przybory:
patelnia, deska do krojenia, nóż
Jak podawać?
Na osobnych talerzach z pieczywem.
Uwagi:
Bardzo proste i smaczne danie np. na kolację, moja rodzinka za tym przepada.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 1-2 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Synthia |