Cykoria w zalewie octowej - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

4 cykorie, marchew, korzeń pietruszki, seler, cebula, zioła prowansalskie, gorczyca, sól, cukier, ocet spirytusowy, woda.

Jak przyrządzić?

4 cykorie zblanszować lub przelać wrzątkiem, ułożyć pionowo w słoju twist (60 ml). Przygotować zalewę octową (1 część octu, 3 części wody) razem z marchewką, pietruszką, selerem, cebulą pokrojonymi w plastry. Zagotować, dodać do zalewy sól, cukier do smaku, parę ziaren gorczycy, zioła prowansalskie. Zalać gorącą zalewą ułożone cykorie, zakręcić szczelnie słój.

Jak podawać?

Z pieczonym mięsem, jako zakąskę-przekąskę na pół przekrojoną.

Uwagi:

Cykoria przekrojona na pół nadaje się doskonale do mięs pieczonych. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt10 zł
Autorjurko

Cykoria w zalewie octowej: Podobne przepisy

Cykoria w zalewie octowej: wypróbuj również

Powiązane Tematy