Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka,
2 łyżki majonezu,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki mąki pszennej,
20 dag sera żółtego,
sól, pieprz, vegeta, natka pietruszki (lub cokolwiek innego - wedle gustu).
Jak przyrządzić?
Pierś pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na grubej tarce.Do roztrzepanych jajek dodajmy majonez, wyduszony na prasce czosnek, mąkę, sól, pieprz, natkę, pokrojone mięso i ser.Odstawić na około 2 godz. do lodówki.Kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć na wolnym ogniu z obu stron (tak jak placki ziemniaczane).
Jak podawać?
Najlepiej smakuje z ziemniaczakami oraz zieloną surówką.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Autor | nazik |