Składniki:
bułka,
ser salami 30 dag w małym kawałku,
szynka 5 plasterków,
2 średnie pieczarki
Jak przyrządzić?
Nożem odkrajamy kawałek z brzegu bułki, najlepiej na 2 cm grubości i 1 cm szerokości. Następnie wydrążamy z bułki "środek" (czyli to miękkie ciasto). Przepłukujemy pieczarki i ścieramy je na tarce na dużych oczkach. Szynkę kroimy w kostkę. Ser tarkujemy. Do osobnej miseczki wsypujemy ser, pieczarki i szynkę. Do pustej bułki wsypujemy kolejno:ser,szynkę,pieczarki,szynkę,pieczarki,ser,szynkę,ser,pieczarki,szynkę,ser.Przygotowaną bułeczkę kładziemy na talerzyk. Mikrofalówkę ustawiamy na maksymalną temperaturę. Umieszczamy w mikrofalówce bułeczkę i pieczemy ją przez półtorej minuty. Następnie czekamy, aż bułeczka trochę wystygnie (powinno to trwać 20 sekund).
Potrzebne przybory:
mikrofalówka,ostry nóż,tarka,deseczka do krojenia
Jak podawać?
Po wyciągnięciu potrawy z mikrofalówki nie trzeba robić nic szczególnego - bułeczka jest podana na talerzyku.
Uwagi:
Potrawa ta jest średnio kaloryczna, ale nie zalecam jej często jeść. Podawać ją należy tylko jako przekąskę.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 2 zł |
Autor | obozowiczka Ola |