Zapiekana bułeczka

Przepis kulinarny

Składniki:

bułka,
ser salami 30 dag w małym kawałku,
szynka 5 plasterków,
2 średnie pieczarki

Jak przyrządzić?

Nożem odkrajamy kawałek z brzegu bułki, najlepiej na 2 cm grubości i 1 cm szerokości. Następnie wydrążamy z bułki "środek" (czyli to miękkie ciasto). Przepłukujemy pieczarki i ścieramy je na tarce na dużych oczkach. Szynkę kroimy w kostkę. Ser tarkujemy. Do osobnej miseczki wsypujemy ser, pieczarki i szynkę. Do pustej bułki wsypujemy kolejno:ser,szynkę,pieczarki,szynkę,pieczarki,ser,szynkę,ser,pieczarki,szynkę,ser.Przygotowaną bułeczkę kładziemy na talerzyk. Mikrofalówkę ustawiamy na maksymalną temperaturę. Umieszczamy w mikrofalówce bułeczkę i pieczemy ją przez półtorej minuty. Następnie czekamy, aż bułeczka trochę wystygnie (powinno to trwać 20 sekund).

Potrzebne przybory:

mikrofalówka,ostry nóż,tarka,deseczka do krojenia

Jak podawać?

Po wyciągnięciu potrawy z mikrofalówki nie trzeba robić nic szczególnego - bułeczka jest podana na talerzyku.

Uwagi:

Potrawa ta jest średnio kaloryczna, ale nie zalecam jej często jeść. Podawać ją należy tylko jako przekąskę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt2 zł
Autorobozowiczka Ola

Zapiekana bułeczka: Podobne przepisy

Zapiekana bułeczka: wypróbuj również

Powiązane Tematy