Składniki:
10 średnich ziemniaków,
3-4 ładne pory,
łyżka masła,
jogurt naturalny
tarty żółty ser,
sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Ziemniaki ugotować w łupinach na półtwardo. Pory podzielić na połówki i dokładnie umyć. Pokroić w plasterki i porcjami podduszać na maśle. Doprawić solą. Ziemniaki obrać z łupinek, pokroić na talarki. Żaroodporne naczynie posmarować masłem. Wyłożyć ziemniaki i posolić. Położyć na nie pory, na to jogurt, troszkę sera, znów ziemniaki i tak parę warstw. Wierzch posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 20 minut.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Kasia_siwa18 |