Dymofki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2,5 kg pokrojonych w plasterki ziemniaków, 10 dag świeżej słoniny lub boczku, 10 dag kiełbasy, 3 duże cebule, sól, pieprz, kminek do smaku, liście kapusty

Jak przyrządzić?

Słoninę, kiełbasę i cebulę drobno pokroić. Dno patelni wyłożyć liśćmi kapusty, a następnie układać warstwami pokrojone ziemniaki, słoninę, kiełbasę i cebulę. Na koniec dać warstwę ziemniaków, doprawiając je kminkiem, solą oraz pieprzem. Wszystko przykryć liśćmi kapusty, nakryć pokrywką i dusić na średnim ogniu około 45 minut. Podawać ze zsiadłym mlekiem, maślanką lub kefirem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
Autorzdrowybysiorek

Dymofki: Podobne przepisy

Powiązane Tematy