Krem z groszku

Przepis kulinarny

Składniki:

50 dag zielonego groszku świeżego lub mrożonego, 5 szklanek mocnego wywaru mięsno-warzywnego (może być z mięsem), pokrojona natka pietruszki, jedna płaska łyżeczka mąki, sól, drobno zmielony biały pieprz, cukier do smaku

Jak przyrządzić?

Wywar zagotować, wrzucić groszek, ugotować, ale nie rozgotować, zdjąć z płyty, ostudzić, zmiksować. Mąkę wymieszać z 1 łyżką zimnej wody, wlać do gorącej zupy, doprowadzić do wrzenia, przyprawić.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorMichasia

Krem z groszku: Podobne przepisy

Krem z groszku: wypróbuj również

Powiązane Tematy