Pikantna zupa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

pęczek włoszczyzny, 1 łyżka oleju, kawałek kapusty pekińskiej, 30 dag piersi kurczaka, 2 łyżki sosu sojowego, kilka grzybów mun, sól, kawałek kłącza imbiru

Jak przyrządzić?

Mięso pokroić na paski, zalać ok. 1,5 l zimnej wody, gotować 15 min. Włoszczyznę oczyścić, opłukać, pokroić na słupki, przesmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w paski kapustę pekińską, poddusić, wrzucić do wywaru. Gotować 10 minut, dodać namoczone i pokrojone na kawałki grzyby oraz imbir. Wlać sos sojowy, gotować, aż mięso i warzywa będą miękkie, przyprawić.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćśredni
Porcje6
Kalorycznośćok. 130 kcal
AutorMichasia

Pikantna zupa: Podobne przepisy

Pikantna zupa: wypróbuj również

Powiązane Tematy