Składniki:
pęczek włoszczyzny, 1 łyżka oleju, kawałek kapusty pekińskiej, 30 dag piersi kurczaka, 2 łyżki sosu sojowego, kilka grzybów mun, sól, kawałek kłącza imbiru
Jak przyrządzić?
Mięso pokroić na paski, zalać ok. 1,5 l zimnej wody, gotować 15 min. Włoszczyznę oczyścić, opłukać, pokroić na słupki, przesmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w paski kapustę pekińską, poddusić, wrzucić do wywaru. Gotować 10 minut, dodać namoczone i pokrojone na kawałki grzyby oraz imbir. Wlać sos sojowy, gotować, aż mięso i warzywa będą miękkie, przyprawić.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | ok. 130 kcal |
Autor | Michasia |