Wiosenny chłodnik - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 pęczek botwiny, 1 marchewka, pół cebuli, pół pietruszki, kostka rosołowa, po szklance śmietany i kwaśnego mleka, pęczek rzodkiewek, 1 ogórek, koperek, sól, cukier

Jak przyrządzić?

Marchewkę i pietruszkę obrać, zalać wodą, zagotować. Dodać podpieczoną cebulę, pokrojoną botwinę i kostkę rosołową, ugotować z solą i cukrem, ostudzić. Śmietanę i mleko wymieszać z wywarem, dodać pokrojony ogórek, rzodkiewki i koperek.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćok. 150 kcal
AutorMichasia

Wiosenny chłodnik: Podobne przepisy

Wiosenny chłodnik: wypróbuj również

Powiązane Tematy