Flaczki z jarzyn

Przepis kulinarny

Składniki:

4 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, por, cebula, łyżka mąki, łyżka masła, 15 dag makaronu krajanka lub 5 naleśników, łyżka sosu sojowego, majeranek, 1/4 łyżeczki imbiru, pieprz ziołowy, sól

Jak przyrządzić?

Jarzyny oczyścić, pokroić w wąskie paseczki i gotować w 3 litrach wody. Kiedy będą miękkie, wymieszać mąkę z małą ilością wody i wlać do jarzyn, zagotować. Dodać masło i przyprawy, tuż przed podaniem wrzucić wcześniej ugotowany makaron lub dodać pokrojone w paski wcześniej upieczone naleśniki i smacznego!

Uwagi:

Majeranek najlepiej dodać pod koniec gotowania, wtedy doda flaczkom wspaniałego aromatu. Jest to zupa dla tych, którzy nie lubią mięsa, wspaniała dla dzieciaków.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autornina

Flaczki z jarzyn: Podobne przepisy

Flaczki z jarzyn: wypróbuj również

Powiązane Tematy