Składniki:
4 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, por, cebula, łyżka mąki, łyżka masła, 15 dag makaronu krajanka lub 5 naleśników, łyżka sosu sojowego, majeranek, 1/4 łyżeczki imbiru, pieprz ziołowy, sól
Jak przyrządzić?
Jarzyny oczyścić, pokroić w wąskie paseczki i gotować w 3 litrach wody. Kiedy będą miękkie, wymieszać mąkę z małą ilością wody i wlać do jarzyn, zagotować. Dodać masło i przyprawy, tuż przed podaniem wrzucić wcześniej ugotowany makaron lub dodać pokrojone w paski wcześniej upieczone naleśniki i smacznego!
Uwagi:
Majeranek najlepiej dodać pod koniec gotowania, wtedy doda flaczkom wspaniałego aromatu. Jest to zupa dla tych, którzy nie lubią mięsa, wspaniała dla dzieciaków.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | nina |