Składniki:
pojedyncza pierś kurczaka, kapusta pekińska, sałata krucha zielona i czerwona oraz zwykła, kukurydza, pestki słonecznika, pomidor, odrobina startego żółtego sera, kromka chleba, majonez, oliwa z oliwek
Jak przyrządzić?
Po kilka listków każdej z sałat rwę i wrzucam do miseczki, dodaję pestki słonecznika według uznania, kukurydzę, pomidor pokrojony w kawałki ok. 2 cm. Pierś kuczaka kroję w kosteczkę i wrzucam na masełko na patelnię. Gdy jest gotowa, dorzucam do sałatki, posypuję sałatkę startym serem, na patelnię po kurczaku wrzucam pokrojoną w kostkę kromkę chleba i przypiekam, aż będzie chrupiąca. Dodaję do sałatki. W miseczce rozrabiam łyżkę majonezu z oliwą z oliwek i odrobiną wody i polewam sałatkę.Smacznego !
Potrzebne przybory:
patelnia, nóż i tarka jarzynowa
Jak podawać?
Sałatka zawiera mięso i chleb, więc można ją jeść samą:)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | patryszka |